Musiker

Det hele begynte med gryter, lokk og malerspann hjemme i Spydeberg. Som yngste av fire slapp jeg å gå hos (en veldig streng og gammelmodig) pianolærer, og fikk heller leke meg fram til lyden av instrumentene hjemme; - piano, gitarer, balalaika, fløyter og rytmeinstrumenter. Med en mor som lærer, som gjerne lagde skramleorkester rundt i stua, var det naturlig å holde på med dette hjemme hos oss. Og med en storebror som spilte trommer, fikk jeg mulighetene til å prøve meg på trommesettet, særlig når det sto hjemme i sommerferiene. 

Etter hvert fikk jeg overta trommene i ungdomskoret, og fikk prøve meg i ulike band, med folk som var eldre enn meg.

I 1983 flyttet jeg til Oslo og begynte på musikklinja på Rønningen Folkehøgskole. Her ble jeg kjent med nye folk, og dette åpnet nye veier. En av dem førte meg inn i bandet Dis, og med nye bekjentskaper her kom atter nye i musikk- og studentmiljøet i Oslo.  

Jeg dro med Ten Sing Norwegen til Tyskland i 1986-87.  Vi spilte mer enn 120 konserter over hele landet, og i årene som fulgte gjorde jeg flere turneer og noen innspillinger i Tyskland, også som produsent.

Etter at jeg kom hjem i 1987, begynte jeg også å spille med ulike band på både klubber og i kirker i Oslo og omegn, noen med utgangspunkt i vennegjengen, andre gjennom forespørsler jeg fikk. 

I studio var det på denne tiden trommemaskiner som gjaldt, og jeg kjøpte en AKAI S-1000.  Her samplet jeg mine egne trommer, og utforsket hvordan jeg kunne programmere trommer til å høres levende ut.

Etter hvert skjønte jeg at jeg da like gjerne kunne spille dem...

Fra 1988 - 1991 studerte jeg  musikk ved Universitet i Oslo, grunnfag, mellomfag, hovedfag. Campus Chateau Neuf. Trommer som hovedinstrument på grunnfag og mellomfag.  Perkusjon gjennom hovedfaget. 

Fra 1990 fikk jeg muligheten til å jobbe med mer kjente og etablerte artister både live og i studio, og dette holdt jeg på med gjennom hele 90-tallet, og godt utover 2000-tallet.

Jeg turnerte og/ eller var i studio med artister som Anders Wyller, Hanne Krogh, Bjørn Eidsvåg, Oslo Gospel Choir, Sissel Kyrkjebø, Secret Garden, Marit Mathiesen, Anja Garbarek, Vamp, Fra Lippo Lippi, Kari, Ola og Lars Bremnes, Rim Banna, Øystein Sevåg, Ole Paus, Grethe Svensen, Sigvart Dagsland, Solveig Leithaug, Kjetil Saunes, The Monroes, Kristin Reitan, Carola, Andre Crouch, Herborg Kråkevik, Ingrid Bjørnov, Ragnar Bjerkreim, Anders Rogg, Eli Rygh, Morten Arnesen, Terje Formoe (Kaptein Sabeltann), Thorild Nigar, Cecilia, Susanne Lundeng, Jan Werner, Frisk Luft, Tore Tomassen, Elisabeth Ødegård, 12 på Dusinet, Pastor Wang Quintet, North Sea Big Band, Be my shoe, Mr. Fontaine, Arne Hiorth,  m fl.

Som Session. og TV-musiker fikk jeg jobbe med enda mange flere gjennom ulike fredags/ lørdagsunderholdnings- programmer og konsertprogrammer;  Elisabeth Andreasson, Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde, Anne Grete Preus, Jan Eggum, Åge Aleksandersen, Erik Bye, Silje Nergaard, Karoline Krüger, a-ha, Spice Girls, Steinar Albrigtsen, Jonas Fjeld, Steinar Ofsdal, Arja Sajoma, Dollie de lux,  Oslo Groove Company,  Trond Viggo Torgersen, Penthouse Playboys, Rune Larsen, Hans Inge Fagervik, Edwin Hawkins Singers, Larry Norman og veldig mange ulike gospelartister.

Etter at Secret Garden vant Eurovision Song Contest i Irland i 1995, ble den neste finalen avholdt  i Oslo Spektrum i 1996.  Her spilte jeg trommer i bandet ved siden av Kringkastingsorkesteret (KORK) for alle artistene som deltok. Siden har jeg reist rundt store deler av verden med Secret Garden. 

Jeg har videre reist Norge på kryss og tvers med Bjørn Eidsvåg, OGC, Kari, Ola og Lars Bremnes og Ole Paus, Skandinavia med Sissel Kyrkjebø og  Europa med Oslo Gospel Choir.  

Musikk og bistand har tatt meg til Afrika og Asia, både som musiker og kulturarbeider, og her har jeg fått mulighet til å jobbe med ulike musikere med helt annen bakgrunn enn meg selv. Her har arbeidet i Sør-Afrika og Namibia vært mest vesentlig.