Strømmen gikk - GP97

OK - det var min skyld, at det tok 3 minutter...I kveld viste NRK "Strømbruddet" fra NRKs norske finale i Melodi Grand Prix 1997, som en del av Melodi Grand Prix 2020, ca 59 min ut i programmet. I innslaget spør de seg; - hvordan kunne det ta så lang tid? 3 minutter uten at noe skjer på direkte sendt TV er veeeeeeeldig lenge. Og, ja, det var min skyld.Jens Pikenes og Penthouse Playboys hadde en låt som begynte med pauker. Det var ikke trommeslageren i Pent House Playboys som spilte dem i virkeligheten, - det var meg - fra en Akai S-1000 sampler, og en Simmons Midi triggerpad.Jeg tar ikke skylda for at strømmen gikk, det var NRK sin skyld, men hvordan kunne det ta 3 min å komme igang igjen? Jo, sampleren hadde bare floppy disk, og det tok et par minutter å loade lydene jeg brukte. Så når strømmen kom tilbake, og alle sa "GO", ropte jeg; "Nei, vent. Jeg må loade sampleren". Og det tok sin tid - fra floppy disk. Og de måtte loades, fordi låta begynte med nettop disse paukene. Og ved "Load completed" ropte jeg at det var klart. Men da det be telt opp av Geir Langslet, og jeg skulle spille, var det helt tyst fra mine pauker. Jeg fattet ikke, men så ned i displayet på Simmons triggeren, og der sto det bare japanske tegn. Stømbruddet hadde slettet alle programmene, og alt var borte. Så minst 2 av de 3 minuttene, kunne uansett vært kuttet, da paukene uansett uteble. Det skulle dere visst, NRK...

Se klippet her:

https://tv.nrk.no/serie/melodi-grand-prix-tv/2020/MUHU26002220/avspiller#t=57m48s